Ήδη έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποιος θα είναι ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας, που θα καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε στην σημερινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, ότι δεν έχει απλά στο μυαλό του το ποιος θα είναι ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του, αλλά και ήδη μάλιστα έχει μιλήσει μαζί του κι έχει συμφωνήσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την θέση θα αναλάβει εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, τεχνοκράτης και όχι κάποιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ανάμεσα στα ονόματα που μπήκαν στο τραπέζι είναι και του κ. Σταϊκούρα, που θα ανήκει στο οικονομικό επιτελείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αναφέρουν πηγές της Πειραιώς,  θέλει να στηριχθεί σε πρόσωπα που «ξέρουν τη δουλειά». Τα τελευταία σενάρια αναφέρουν ονόματα όπως και αυτό του Πάνου Τσακλόγλου, ο οποίος διατέλεσε σύμβουλος δύο πρώην πρωθυπουργών και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκτιμάται ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να είχε απευθυνθεί για το υπουργείο Οικονομικών, μια θέση καθοριστική για την πορεία της χώρας, αλλά και την πολιτική που θα θέλει να εφαρμόσει ο Μητσοτάκης από την θέση του πρωθυπουργού.

Εξακολουθεί πάντως η θέση του υπουργού Οικονομικών να αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης για την επόμενη κυβέρνηση, με πολλούς να εκτιμούν ότι ίσως οι εξελίξεις της τελευταίας στιγμής να φέρουν ανατροπές και σ’ αυτό το σχεδιασμό.