Με το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνεται, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ψάχνει σχεδόν καθημερινά μια νέα στρατηγική με την ελπίδα να «γυρίσει το ματσάκι», όπως είχε πει και σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αρχικά επέστρεψε στα γνωστά διλήμματα που έθεσε στο εκλογικό σώμα για τον «νεοφιλελευθερισμό» που θα επιστρέψει αν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ. Τα fake news περί κατάργησης επιδομάτων έδιναν και έπαιρναν.

Στη συνέχεια άνοιξε μέτωπο με τον Κώστα Καραμανλή, μόλις ο πρώην πρωθυπουργός πήρε το όπλο του και άρχισε να δίνει το «παρών» στη μάχη για τη νίκη της ΝΔ. 

Θεωρώντας ότι οι πολίτες έχουν μνήμη... χρυσόψαρου, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε «κατηγορώ» κατά του τέως πρωθυπουργού, τόσο για την οικονομία, όσο και για το Μακεδονικό. 

Ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή του «Εν Αθήναις» στα Παραπολιτικά 90,1 φρόντισε να θυμίσει τα καλά λόγια που έλεγε ο Τσίπρας για τον Κώστα Καραμανλή και τους χειρισμούς του στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όταν η Συμμαχία είπε «όχι» στην ένταξη των Σκοπίων στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο. 

Και τώρα έρχεται η αποψινή (19:30) τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, την οποία προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μέσω Twitter. Στον ΣΚΑΙ, τον οποίο επί πολλά χρόνια οι υπουργοί του αποκαλούν «βοθροκάναλο». 

Στον ΣΚΑΙ για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2018 έβγαλε «φιρμάνι» αποκλείοντας τα στελέχη του από το να εμφανίζονται. Μάλιστα, τα στελέχη που θα τολμούσαν να εμφανιστούν στο τηλεοπτικό πλατό αντιμετώπιζαν την «ποινή» του αποκλεισμού από τα ψηφοδέλτια.