Η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει μέσω Twitter ότι θα εμφανιστεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, προκάλεσε ποικίλα σχόλια, κυρίως ειρωνικά, αν σκεφτεί κανείς πώς αντιμετώπιζε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο κανάλι τα τελευταία χρόνια.

Με αποκορύφωμα ασφαλώς το εμπάργκο. Πότε έγινε αυτό; ΄Ήταν 25 Ιουλίου 2018. Η Ελλάδα θρηνούσε δεκάδες νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι, η κυβέρνηση προσπαθούσε να χειριστεί επικοινωνιακά την υπόθεση (με τα γνωστά αποτελέσματα) και στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσιζαν να στραφούν κατά του ΣΚΑΙ. 

Αφορμή το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού ότι ο πρωθυπουργός είχε την πρόθεση να «καρατομήσει» τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Τότε λοιπόν είχε εκδοθεί η εξής ανακοίνωση: «Με απόφαση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τη χυδαία επίθεση στο πρόσωπο των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, που σε εντεταλμένη υπηρεσία εκτέλεσε ο ΣΚΑΙ με αποκλειστικό στόχο να πλήξει το ηθικό των στελεχών και μελών των δύο Σωμάτων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν θα συμμετέχουν πλέον σε εκπομπές του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού.

Ο ΣΚΑΙ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς χωρίς τη δική μας παρουσία.»

Λίγα λεπτά αργότερα και ο τότε συγκυβερνήτης, Πάνος Καμμένος, συντασσόταν με την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με προσωπικό του μήνυμα στο Τwitter έλεγε: «Δεν θα ξαναπιάσεις κ. Πορτοσάλτε για λόγους αντιπολίτευσης στο στόμα σου τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ συνέχισε να πληρώνεσαι διαφημίζοντας τις προσευχές του Ερτογάν για χατήρι του μετόχου σου. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΣΤΑΥΛΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ.»
kammenSKAI
Ασφαλώς στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του ΣΚΑΙ ήταν ο Παύλος Πολάκης με συχνές αναρτήσεις στο γνωστό του ύφος και με το επίσης γνωστό του... λεξιλόγιο.

Μια από τις κλασικές στιγμές του ήταν η επίθεση στον δημοσιογράφο του καναλιού Νίκο Υποφάντη: «Νίκο Υποφαντη, πεκινουά της διατεταγμένης δημοσιογραφιας του ΣΚΑΙ-ΞΕΦΤΙΛΕΣ: Να έρθω αυριο πρωί απο το βοθροκαναλο σας (δίπλα στο Μοσχατο μένω ,δεν μου κανει κόπο) να σε παρω με τη μηχανή να παμε σε ενα ΑΤΜ να πληκτρολογήσεις ανάληψη 800.000 ευρω να δούμε αν θα σου δωςει;;;;»
ypofsntiw
Για την ιστορία: Ο πρωθυπουργός όντως καρατόμησε λίγες μέρες μετά το Μάτι τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ. Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε στις 5 Αυγούστου 2018 και αποφάσισε: «Νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης».

Δύο μέρες νωρίτερα, στις 3 Αυγούστου 2018, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Στις 6 Αυγούστου παραιτήθηκε και ο επικεφαλής της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης. Καθήκοντα ανέλαβε στη θέση του ο Γιάννης Ταφύλλης.

Επίσης για την ιστορία: Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος που έσπασε το «εμπάργκο» με τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ, όταν παραιτήθηκε από υπουργός Άμυνας.