Ρεύμα… προσλήψεων στο παρά πέντε της κάλπης από δύο κρατικές ενεργειακές εταιρείες. Με την πλάτη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι διοικήσεις του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και ο Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) παρέκαμψαν το ΑΣΕΠ και προχώρησαν σε συνολικά 100 με 120 προσλήψεις ατόμων με διάρκεια σύμβασης έως και δύο χρόνια και σύμφωνα με καταγγελίες πολλές από αυτές πραγματοποιήθηκαν με όχι και τόσο διαφανείς διαδικασίες και κυρίως με καθαρά κομματικά κριτήρια.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, στον ΑΔΜΗΕ από τα τέλη Μαΐου μέχρι και την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών έγιναν προσλήψεις 60 έως 70 ατόμων διάρκειας έως δύο έτη, υπό το καθεστώς της παροχής υπηρεσιών. Το πλαίσιο των συμβάσεων έργου ή απευθείας αναθέσεις είναι ένα μοντέλο που εφαρμόζει κατά κόρον ο Διαχειριστής προκειμένου να ξεπερνά τον σκόπελο του ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ παρά την είσοδο του κινέζου επενδυτή στο 24% παραμένει υπό κρατικό έλεγχο, όπως άλλωστε επαίρεται και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η πρακτική των συμβάσεων έργου, σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες, ελέγχεται ως προς τη νομιμότητά της με δεδομένο ότι ακόμη και εποχιακές ανάγκες ή ανάγκες σε έκτακτο προσωπικό θα πρέπει να καλύπτονται με οκτάμηνες συμβάσεις μέσω του ΑΣΕΠ.

Οι πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις
Ενδεικτικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, στον ΑΔΜΗΕ προσλήφθηκε ως ειδική σύμβουλος προέδρου μια συνταξιούχος της ΔΕΗ και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη είναι και μέλος στο ΔΣ δημόσιας εταιρείας και παραιτήθηκε τον Ιανουάριο και από μέλος του δημοτικού συμβουλίου δήμου της δυτικής Αττικής.

Προσελήφθη δε με μηνιαίο μισθό άνω των 3.000 ευρώ για δύο χρόνια για την προβολή και επικοινωνία της εταιρείας. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, προς το παρόν διοργανώνει εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ.

Επίσης έχουν αναφερθεί άλλες 60 με 70 προσλήψεις, μεταξύ άλλων, για γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου κίνησης οχημάτων στην Κοζάνη κόστους 17.150 ευρώ το χρόνο.

Ετήσιες προσλήψεις έγιναν και για τη γραμματειακή υποστήριξη της διεύθυνσης Πληροφορικής με κόστος 14.000 ευρώ, της διεύθυνσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας με κόστος 14.560 ευρώ, όπως και προσλήψεις για την τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης Πληροφορικής με κόστος έως 21.600 ευρώ το χρόνο.

Επίσης, έγινε πρόσληψη δύο συμβούλων σε θέματα Ανάπτυξης του Συστήματος για δύο χρόνια με κόστος 70.000 και 51.000 ευρώ αντίστοιχα.