Eντυπωσιακή παρουσία κόσμου στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή Στις Σέρρες , όπου είναι και υποψήφιος. Η εκδήλωση διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Ελπίδα Resort και είχε αντικείμενο τα εθνικά θέματα και την τίμησε με την παρουσία του ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

Παρέστησαν επίσης, ο πρώην Υπουργός κ. Αχιλλέας Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, πρώην και νυν Δήμαρχοι και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Σερρών.

Της κεντρικής ομιλίας προηγήθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του πρώην Υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, του συγγραφέα του βιβλίου «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι…» κ. Νίκου Στέφου και του εκδότη και αναλυτή κ. Σάββα Καλεντερίδη, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η καταξιωμένη δημοσιογράφος κα Μαριάννα Πυργιώτη.

Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι Σερραίες και οι Σερραίοι βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα για τα εθνικά μας θέματα… Στην πρώτη γραμμή της κρίσιμης μάχης της 7ης Ιουλίου… Στην πρώτη γραμμή κάθε φορά που το χρειάζεται η παράταξη, κάθε φορά που το έχει ανάγκη η πατρίδα!»

Απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό είπε: «το πιο μεγάλο ευχαριστώ, το οφείλω στον Πρόεδρο Κώστα Καραμανλή, που με τιμά σήμερα με την παρουσία του.

Έναν άνθρωπο που ηγήθηκε της χώρας και της παράταξής μας, και την οδήγησε σε μεγάλες νίκες.

Κράτησε σταθερά το τιμόνι της χώρας σε δύσκολους καιρούς, κι έβαλε πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω απ’όλα τ’άλλα.

Και είχε εγκαίρως πει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, την απόλυτη αλήθεια.

Πρόεδρε, αν τότε σε είχαμε ακούσει, σήμερα όλα θα ήταν διαφορετικά.

Και σε ευχαριστούμε όλοι μας, για όσα έχεις προσφέρει στη Νέα Δημοκρατία, στη Μακεδονία μας, στην Ελλάδα!»

Εξηγώντας γιατί επέλεξε τα εθνικά θέματα για αντικείμενο της κεντρικής του προεκλογικής εκδήλωσης, ο κ. Καραμανλής είπε:

«Θα μου επιτρέψετε να πω ότι εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, πιστοποιούν ότι ο υγιής πατριωτισμός αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της παράταξής μας. Και μάλιστα είναι αυτό το στοιχείο, που όλο και περισσότερους συμπολίτες μας τους κρατά κοντά μας και τους απομακρύνει από τα άκρα.

Φίλες και φίλοι, δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό: Είμαστε η μεγάλη πατριωτική, φιλελεύθερη παράταξη με λαϊκό προσανατολισμό… Αυτή είναι η παράταξή μας, αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία!

Μία παράταξη που λειτουργεί πάντα με μία απαράβατη αρχή: Ότι το εθνικό συμφέρον μπαίνει πάντα –μα πάντα- πάνω από το κομματικό και το προσωπικό.»

Έστειλε επίσης ξεκάθαρο μήνυμα τονίζοντας: «Κι επειδή αυτές τις μέρες, στην προεκλογική τους αγωνία, προσπαθούν αν κάνουν το μαύρο άσπρο, με ανιστόρητα δημοσιεύματα, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Η ιστορία έγραψε ποιος είπε ΟΧΙ στο Βουκουρέστι και ποιος είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στις Πρέσπες.»

Ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής, ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι: «είναι κρίσιμες για πολλούς λόγους, και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι τα εθνικά μας ζητήματα. Στις 7 Ιουλίου, θα κληθούμε να επιλέξουμε εκείνην την παράταξη κι εκείνον τον ηγέτη, που θα υπερασπιστεί τα εθνικά μας δίκαια», καθώς και ότι «Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Η μόνη λύση για την πατρίδα μας, η μόνη επιλογή εθνικής ανασυγκρότησης, είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης!»

Εκτός από τα εθνικά θέματα και τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, ο κύριος Καραμαλής παρουσίασε και το σχέδιό του για την ανάπτυξη του νομού Σερρών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη και αξιοποίηση -με βάση το σχέδιο 5 σημείων που έχει καταθέσει στη Βουλή- της Αμφίπολης, για την οποία χαρακτηριστικά είπε: «Ας αναλογιστούμε όλοι πόσο απαραίτητο είναι να προχωρήσει αυτή η ανασκαφή, τόσο για εθνικούς όσο και για αναπτυξιακούς λόγους. Ιδίως σήμερα, που αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας».
ZIM_7012
ZIM_6755
ZIM_6747_Ν
ZIM_6984