Το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ έσπασε και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος εμφανίστηκε στο κανάλι νωρίς το πρωί στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον ΣΚΑΙ για σκληρή αντιπολίτευση όπως και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι φυγομαχεί.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα, εσείς εκφράσατε πιο δυναμική Αντιπολίτευση από ό,τι η ίδια νέα τη Νέα Δημοκρατία, πολλές φορές υπαγορεύατε τις θέσεις σας» είπε ο υπουργός.

Προφανώς αντέδρασαν οι δημοσιογράφοι με τον κ. Κατρούγκαλο να αφήνει να εννοηθεί πως μιλά για τον ιδιοκτήτη του σταθμού.

Στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος έκανε και μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας στους παρουιαστές, λέγοντας ότι ένας τηλεοπτικός σταθμός χρησιμοποιεί δημόσια συχνότητα και είναι υποχρεωμένος να είναι αντικειμενικός, σε αντίθεση με τις εφημερίδες που δεν χρησιμοποιούν αυτό το δημόσιο αγαθό.

«Αυτή την υποχρέωση δεν την εκπληρώσατε το προηγούμενο διάστημα συγκριτικά η Καθημερινή είναι η Pravda του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Παρούσα στη συζήτηση ήταν και η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο κ. Κατρούγκαλος δεν αναφέρθηκε καθόλου στα θέματα του ΥΠΕΞ (για παράδειγμα, στα όσα είπε περί «συνδιαχείρισης» με την Τουρκία στο Αιγαίο), αλλά συνέχισε καταγγέλοντας ΜΜΕ «που συνδέονται στενά με το παλιό κομματικό σύστημα και τα συμφέροντα».