Μια διαφορετική συνέντευξη θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σε μια έκτακτη και εφ' όλης της ύλης ζωντανή εκπομπή με συντονιστή τον Αντώνη Σρόιτερ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα απαντήσει σε ερωτήσεις 10 δημοσιογράφων του ALPHA, οι οποίοι καλύπτουν ως διαπιστευμένοι συντάκτες όλα τα βασικά υπουργεία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να απαντήσει και να εξηγήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ανά τομέα πολιτικής στους δημοσιογράφους: Χριστίνα Κράτση (Εξωτερικών), Κώστα Σαρικά (Άμυνας), Βαγγέλη Δουράκη (Οικονομικών), Μαρία Τσινκίδου (Εργασίας), Ελένη Λαζάρου (Παιδείας), Χάρις Μανουσάκη (Υγείας), Ρεγγίνα Σπυράτου (Δικαιοσύνης), Πέτρο Καρσιώτη (Ασφάλειας) και Χρύσανθο Κοσελόγλου (Πολιτικό).

Στον απόηχο της συνέντευξης Τσίπρα

Η έκτακτη εκπομπή θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 9 το βράδυ και πραγματοποιείται στον απόηχο της παρουσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ. 

Η Αξιωματικη Αντιπολίτευση σχολίασε λακωνικά, αλλά δηκτικά την παρουσία του πρωθυπουργού και τα όσα είπε στους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά: «Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον ΣΚΑΙ ήταν χρήσιμη, γιατί ξαναθύμισε στους πολίτες ότι είναι αμετανόητος για την καταστροφή που προκάλεσε στην χώρα μας. Κυριακή κοντή γιορτή.»

Τη συνέντευξη Τσίπρα σχολίασαν δηκτικά και στελέχη της ΝΔ, όπως ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 η Σοφία Βούλτεψη, επίσης από τα Παραπολιτικά 90,1 και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι προγραμματικές θέσεις της ΝΔ

Μια πρώτη γεύση των όσων θα πει με τους δημοσιογράφους στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε λίγες ώρες νωρίτερα με νέους στον Βόλο. Ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποίησε περιοδεία στη Μαγνησία.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις θέσεις του σχετικά με την ανάπτυξη σε συνάρτηση με την αύξηση των θέσεων εργασίας, ενώ μίλησε και αναφορικά με τη συνεργασία του με τις τοπικές αρχές σε περίπτωση που -όπως όλα δείχνουν- κληθεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Για τη φορολογία τόνισε ότι ο η ΝΔ θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες. Θα διατηρήσει το αφορολόγητο και θα μειώσει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

Επίσης, θα καταργήσει σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ενώ θα μειώσει και τον ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.

«Η ανάπτυξη για να έρθει θέλει προϋποθέσεις. Πρώτη προϋπόθεση είναι η ισχυρή πολιτική εντολή στη ΝΔ, ώστε να μπει τέλος στην πολιτική αστάθεια» όπως είπε. 

Επανέλαβε ακόμα ότι δεν θα καταργηθεί κανένα επίδομα από αυτά που λαμβάνουν ως στήριξη οι πολίτες, αλλά θα δώσει βαρύτητα στις θέσεις εργασίας για να μην έχουν οι πολίτες ανάγκη στήριξης από τα επιδόματα.

Επίσης αναφέρθηκε στις πολιτικές αναβάθμισης της δημόσιας παιδείας, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κόμματος, λέγοντας ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνουν τα δημοσιονομικά της χώρας σταδιακά θα γίνονται προσλήψεις τακτικού προσωπικού από τους αναπληρωτές με επιβράβευση της προϋπηρεσίας.