Πλήθος εργαζόμενων συνέρρευσε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στη μεγάλη συγκέντρωση της ΔΑΚΕ. Η γαλάζια παράταξη με επικεφαλής τον Νίκο Κιουτσιούκη, γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ, έδωσε το σύνθημα για την ένταση του αγώνα έως την τελευταία ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες της 7ης Ιουλίου προκειμένου η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, οι πρώην υπουργοί Μ. Βορίδης και Θ. Ρουσόπουλους, υποψήφιοι όπως οι Σάκης Ιωαννίδης, Θ. Φορτσάκης, Μ. Λιβανός, Χ. Θεοχάρης, Α. Μπόγδανος, Τζ. Πανταζή και πολλοί ακόμη, έστειλαν μηνύματα νίκης και συμπαράστασης στον κόσμο της εργασίας. Η ΔΑΚΕ στα 35 χρόνια της ιστορίας της, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Την προηγούμενη τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ παλεύοντας στα ίσια το δήθεν «κοινωνικό πρόσημο του Τσίπρα» πέτυχε να επικρατήσει και να αυξήσει τα ποσοστά της σε πλήθος συλλογικών φορέων, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά την προεδρία της ΑΔΕΔΥ με τον Γιάννη τον Πάιδα και τα σωματεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Χάρη στη σκληρή αντιπολίτευση της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, ακυρώθηκαν πλήθος αντεργατικών μέτρων που μεθόδευαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου παρά τα όποια επιδόματα είχε βάλει – στο τέλος- στον ανεμιστήρα ο Αλ. Τσίπρας και μοίραζε αφειδώς.