Στο πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της 7ης Ιουλίου σε εκλογικό τμήμα των Εξαρχείων τοποθετήθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο Εσωτερικών ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης.

«Tέσσερα άτομα εισέβαλλαν στο 33ο εκλογικό τμήμα, στο 37ο Δημοτικό Σχολείο στα Εξάρχεια, Κωλέττη 14. Κρατώντας μια βαριοπούλα, προσπάθησαν να σπάσουν την κάλπη. Στη συνέχεια, όμως, την έκλεψαν κι έφυγαν», περιέγραψε ενώ πληροφόρησε ότι η εισβολή των δραστών στον χώρο έγινε μόλις τρία λεπτά πριν από το κλείσιμο της κάλπης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ
Ο κ. Ρουπακιώτης επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι σε μία εβδομάδα, την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.
Ακόμη, ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνία με την υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Γεροβασίλη καθώς και με τον αρχηγό της Αστυνομίας. Οπως εξήγησε του είπαν ότι η αστυνομία ανέμενε ένα τέτοιο συμβάν, ενώ ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στην ίδια περιοχή σε εκλογικό τμήμα, όπου η εκλογική διαδικασία επαναλήφθηκε.

Ανέφερε, επίσης, ότι αύριο θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να τον ενημερώσει για το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα και τη δύναμη εδρών των κομμάτων.

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Από την πλευρά της ΓΑΔΑ, υπάρχουν πληροφορίες πως είχε συζητηθεί το σενάριο επιθέσεων στα εκλογικά κέντρα των Εξαρχείων παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου ο οποίος είχε θέσει το ζήτημα να ληφθούν συγκεκριμένα αστυνομικά μέτρα, με αστυνομικές δυνάμεις στα πέντε σχολεία της περιοχής.  Ομως, παρά την έγκαιρη πρόβλεψη και συζήτηση για τη λήψη μέτρων, δεν υπήρξε το απαιτούμενο αποτέλεσμα.