Στο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη τηλεφώνησε o Αλέξης Τσίπρας λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της τελικής εκτίμησης του αποτελέσματος από τη Singular Logic. 

Το τηλεφώνημα αποτελεί και την ουσιαστική παραδοχή νίκης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κανονίστηκε η παράδοση και παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Επίσης  αύριο το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου για να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο πρόδρος της ΝΔ θα ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στη 1 μ.μ. το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την επόμενη ημέρα (Τρίτη) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ στη Βουλή. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι και η μοναδική φορά που το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ θα συνεδριάσει στη Βουλή, καθώς όλα τα επόμενα θα πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Βουλή θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου