Απόλυτα σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία, τόνισε ο πρώθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του από το Ζάππειο μετά την ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την Singular Logic.

Παράλληλα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα είναι «παρών» την επόμενη μέρα, με τη διαβεβαίωση ότι το κόμμα του θα γίνει ο βασικός πόλος της κεντροαριστεράς παράταξης.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε είπε ότι η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία δεν είναι παράδοξη στη δημοκρατία. «Αύριο θα υποδεχθώ τον κύριο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστηκε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα που έδωσαν για το αποτέλεσμα. «Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή. Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου» είπε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η χώρα που παραδίδει είναι καλύτερη από αυτήν που παρέλαβε το 2015. 

Παράλληλα, είπε ότι θα ασκήσει υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση, για επιστροφή στην εξουσία, «όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου».