Την δημοφιλέστερη νέα πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για την Νίκη Κεραμέως, που εξελέγη βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, συγκεντρώνοντας πάνω από 61.000 σταυρούς. Η ίδια πριν λίγες ημέρες σε μια διαφορετική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε ενόψει των προχθεσινών εκλογών, με αντικείμενο μελέτης του δημοφιλέστερους πολιτικούς κάτω των 40 ετών, αναδείχθηκε πρώτη σε δημοφιλία στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 73%. Σημειώνεται ότι η κ. Κεραμέως είχε αναλάβει το Νοέμβριο του 2016 τομεάρχης Παιδείας στην Πειραιώς, ενώ συγκαταλέγεται στους ανερχόμενους «γαλάζιους» πολιτικούς με ήπιο και συγκροτημένο λόγο.

Στο ίδιο υπουργείο αναμένεται να συμπληρωθεί η πολιτική ηγεσία με τον πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτη Βασίλη Διγαλάκη. Το έργο του στο Πολυτεχνείο Κρήτης επικεντρώθηκε στην εξωστρέφεια του Ιδρύματος, στην προώθηση και επιβράβευση της Αριστείας και στη βιώσιμη ανάπτυξη του Ιδρύματος.