Τους στόχους και τις προτεραιότητές του ανέλυσε ο Κώστας Τσιάρας, ο οποίος το μεσημέρι θα ορκιστεί νέος υπουργός Δικαιοσύνης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεσμεύθηκε για «επαναφορά στην κανονικότητα ζητημάτων που δίχασαν την κοινή γνώμη» και για «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά» τόνισε, σημειώνοντας ότι «θα υλοποιήσουμε όλα αυτά τα οποία προεκλογικά είχαμε πει» ενώ ερωτηθείς για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, απάντησε πως υπάρχουν άρθρα με τα οποία «είμαστε εντελώς αντίθετοι».

Σημείωσε πως «δεν ήταν σωστό να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόμενη κυβέρνηση, δυο μέρες πριν την προκήρυξη εκλογών» και ξεκαθάρισε πως «θα αλλάξουν άμεσα άρθρα στα οποία είμαστε αντίθετοι».

Η ΝΔ και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είχε επισημάνει σειρά ζητημάτων από την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, όπως το γεγονός ότι κινδυνεύουν να ανοίξουν οι φυλακές για τους δολοφόνους της 17Ν.

Με βάση το άρθρο 110Α του νέου Ποινικού Κώδικα που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, οι καταδικασθέντες ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την έξοδό τους από τις φυλακές, με τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι»).

Το θέμα είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» με ρεπορτάζ της.

Σχετικά με το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, ο κ. Τσιάρας αρκέστηκε να πει πως θα προχωρήσει «σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας».