Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών. Τον νέο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο καλωσόρισε η απερχόμενη υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου απευθυνόμενη προς τον κ. Θεοδωρικάκο ανέφερε ότι «παραλαμβάνετε ένα υπουργείο με μεγάλη παράδοση, ένα από τα πιο ιστορικά υπουργεία που έχουν να κάνουν με κρίσιμους φορείς του ελληνικού κράτους». Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι δρομολογήθηκαν θεσμικές μεταρρυθμίσεις όπως απαιτεί η σύγχρονη διοίκηση. Σε αυτή τη νέα φάση για τη χώρα η δημόσια διοίκηση έχει κρίσιμο ρόλο, ωχ μοχλός για την ανασυγκρότηση και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε την κ. Ξενογιαννακοπουλου για την άριστη διαδικασία της τελετής και την ορθολογική -όπως είπε- παρουσία της δικής της απολογιστικής πορείας. Ο ίδιος απέφυγε να κάνει προγραμματικές αναφορές καθώς – όπως σημείωσε- θα το πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δε θα πραγματοποιηθούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Όλα όσα έχουν ακουστεί περί απολύσεων είναι απολύτως ψέματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εδώ είναι η καρδιά του ελληνικού δημοσίου, η καρδιά του ελληνικού κράτους.

Η πατρίδα μας είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, ένα κράτος που θέλουμε να γίνει ακόμα περισσότερο κράτος δικαίου», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπηρετεί τον πολίτη και να αναδειχθεί το ελληνικό δημόσιο ως σημείο εξυπηρέτησής του.

Τέλος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ευχήθηκε στη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου «κάθε επιτυχία» στα επόμενα βήματά της.