Η «Δημοκρατία της ΣΥΡΙΖ-ΕΡΤ» λειτούργησε και πάλι στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου. Ακόμη και μετά την έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, η δημοσιογράφος που έμεινε στην ιστορία για την καθημερινή αποθέωση στην κυβέρνηση Τσίπρα και την προπαγάνδα εναντίον του κάθε είδους αντιπάλου του πρώην πρωθυπουργού καταδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πως αγνοεί επιδεικτικά τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου έσπευσε να υιοθετήσει άκριτα το δημοσίευμα ενός ακόμη «έγκριτου» της πρώτης φοράς Αριστεράς, και συγκεκριμένα του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, περί δήθεν επίσκεψης του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» αρκέστηκε απλά να αναφέρει το γεγονός ότι ο κ. Μαρινάκης διέψευσε τη σχετική είδηση χωρίς να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τελικώς, χρειάστηκε να περάσει μία ώρα εκπομπής και άλλη μία από την στιγμή που ο εφοπλιστής είχε δημοσιοποιήσει την απάντησή του προκειμένου να τη διαβάσει ολόκληρη στον τηλεοπτικό αέρα (δείτε εδώ την ανακοίνωσή του).