Πρωτοφανή χαρακτηρίζουν τα καιρικά φαινόμενα που εκτυλίχθηκαν στη Χαλκιδική κάτοικοι και ιθύνοντες της περιοχής. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στα «Π», η θεομηνία είχε διάρκεια μόλις δεκαπέντε λεπτών και κανείς δεν φανταζόταν το εύρος της καταστροφής που θα προκαλέσει στην περιοχή, παρά και τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.

Οι δρόμοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοιχτοί σε όλη τη Χαλκιδική ενώ στον δήμο Προποντίδας δεν έχουν νερό δώδεκα από τα είκοσι χωριά και ρεύμα δέκα από τα είκοσι. Η πυροσβεστική εξακολουθεί να επιχειρεί με 31 οχήματα και 62 άνδρες, κυρίως μέσω της παροχής βοήθειας σε αντλήσεις και κοπές δένδρων. Τα προβλήματα αναμένεται να αποκατασταθούν εντός των επόμενων ωρών ενώ στο σημείο έχει σπεύσει να βοηθήσει με μηχανήματα και γεννήτριες και ο στρατός. 

Οι ιθύνοντες του δήμου Προποντίδας είναι ικανοποιημένοι από την αντίδραση της Πολιτείας καθώς, όπως σημειώνουν, έφτασαν πέντε υπουργοί στη Χαλκιδική αμέσως μόλις ζητήθηκε από την αυτοδιοίκηση η παρέμβασή τους. Ειδικότερα, στο σημείο έσπευσαν άμεσα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Η θεομηνία αφήνει πίσω της επτά θύματα ενώ, ύστερα από προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουν εντοπιστεί όλοι οι αγνοούμενοι. «Δεν φανταζόμασταν ότι η κακοκαιρία θα πλήξει τόσο άσχημα την περιοχή μας» σημειώνει στα «Π» ο δήμαρχος Προποντίδας, κ. Εμμανουήλ Καρράς, και συνεχίζει: «Η θεομηνία με βρήκε στο σπίτι μου, το οποίο υπέστη φθορές από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα».

«Σε 48 ώρες θα συνέλθουμε και θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας», καταλήγει ο κ. Καρράς.