Στην ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και ειδικότερα της υπηρεσίας αποστολής μηνυμάτων προειδοποίησης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατό, με αφορμή τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Ο νέος υπουργός Επικρατείας για την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ότι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 και η υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων προειδοποίησης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές αναμένεται να έχει υλοποιηθεί ως το τέλος του 2019. Πρόκειται για ένα έργο που έπρεπε η χώρα μας να έχει ολοκληρώσει από 2011. Και μολονότι μεσολάβησε ακόμα και η εθνική τραγωδία με το Μάτι και τους 102 νεκρούς, δεν έγινε τίποτα ούτε τον τελευταίο χρόνο. 112, ο αριθμός που σώζει ζωές αλλά όχι στην Ελλάδα.

«Την Πέμπτη είχα αναλυτική ενημέρωση και συνεργασία με τη Διοίκηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του κομβικής σημασίας έργου του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και της υπηρεσίας αποστολής μηνυμάτων προειδοποίησης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης στο news247.gr. «Οι συνεργάτες μου και εγώ ενημερωθήκαμε ότι το έργο αναμένεται να έχει υλοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους. Την Παρασκευή, θα είμαι παρών στη δοκιμαστική άσκηση λειτουργίας του έργου, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι». Πηγή: Protagon.gr