Με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης Α.Ε., Σωτήρη Θεοφάνη και Φράνκο Νικόλα Κούπολο αντίστοιχα, συναντήθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Θεοφάνης ενημέρωσε διεξοδικά τον υπουργό για τις τρέχουσες εξελίξεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς και για τις πρόσφατες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων του λιμένα, στόχος των οποίων είναι η επιτάχυνση υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου του Οργανισμού.

Στο μεταξύ, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δρ. Γιώργο Πατέρα.

Ο κ. Πατέρας ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τα τρέχοντα ανοικτά θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο το Επιμελητήριο.

Ο κ. Πλακιωτάκης επαναβεβαίωσε προς την αντιπροσωπεία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος την απόφαση της κυβέρνησης να επιταχύνει τους ρυθμούς προώθησης και επίλυσης των ανοικτών θεμάτων και κάλεσε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου σε στενή συνεργασία για ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική ναυτιλία.

Εκ μέρους του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στη συνάντηση συμμετείχαν και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, η Μελίνα Τραυλού, οι Ιωάννης Πλατσιδάκης, Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος και Ιωάννης Τριφύλλης, ο γενικός διευθυντής του Επιμελητηρίου Ιωάννης Τσενεμπής και ο σύμβουλος διοίκησης Μιχάλης Σαρλής.

Ο υπουργός είχε, τέλος, και συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού, στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρός της, Αντώνης Στελλιάτος, και τα μέλη της διοίκησης (οι αντιπρόεδροι Πανάγος Λεμός, Μανώλης Στεφανάκης, Σταύρος Κυριακούλης, ο γ.γ. Διογένης Βενετόπουλος, ο αναπληρωτής γ.γ. Βασίλης Μαυραγάνης και τα μέλη Γιώργος Βερνίκος και Άκης Κανάρης) τον ενημέρωσαν για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δρομολογηθούν οι αναγκαίες ενέργειες που θα βελτιώσουν την απόδοση του κλάδου.