Ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος Τύπου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν.

Το όνομά του ωστόσο δεν ήταν το μοναδικό που είχε πέσει στο τραπέζι για τη συγκεκριμένη θέση. Μέχρι πριν λίγες μέρες το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βρισκόταν στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας υπό μία βασική προϋπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο να μετακομίσει ο Μεσσήνιος πολιτικός στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, συμφωνήθηκε ένας όρος για να πάει ο Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα να πάρει αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μία τιμητική θέση για τη χώρα μετά το τέλος των Μνημονίων και όσων έχουν μεσολαβήσει από το 2014 αλλά και για έναν πρώην πρωθυπουργό, όπως ο κ.Σαμαράς.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς να μην μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και τη θέση να παίρνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς.