Μπορεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας να ήταν ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης, ο οποίος αντέδρασε ακαριαία λίγα δευτερόλεπτα μετά από τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος συγκλόνισε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου την Αθήνα.

Λέμε μπορεί, γιατί τα parapolitika.gr βρισκόμασταν στο χώρο του υπουργείου Υγείας, και μάλιστα στον πέμπτο όροφο του κτιρίου, στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όταν σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός και διαπιστώσαμε οι ίδιοι ότι ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε αστραπιαία εντολή σε αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας να καλέσουν τους συναδέλφους τους προκειμένου να εκκενωθεί το κτίριο, λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τον σεισμό!

Μετά από ένα τέταρτο της ώρας και ενώ οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας βρίσκονται έξω από το κτίριο, επί της οδού Αριστοτέλους, ο Βασίλης Κικίλιας τους αποδέσμευσε οριστικά προκειμένου να φύγουν για τις οικείες τους και τους δικούς τους ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή, ο Βασίλης Κικίλιας έδινε επίσης εντολή στον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκο Παπαευσταθίου να θέσει σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αρμοδιότητας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, εκείνα της Αθήνας, δηλαδή, καθώς και σε πλήρη ετοιμότητα το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Φυσικά, ο Βασίλης Κικίλιας, όπως επίσης και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, δεν απομακρύνθηκε στιγμή από το γραφείο του στο υπουργείο Υγείας, ακόμη και όταν το κτίριο ήταν εντελώς άδειο από τους υπαλλήλους!