Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται όλο το σύστημα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών και της Αυτοδιοίκησης μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού στην Αθήνα, βεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την επικοινωνία που είχε από νωρίς με τους εκπροσώπους τους.

Συγκεκριμένα ο υπουργός συνομίλησε με τους περιφερειάρχες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας Ρένα Δούρου και Κώστα Μπακογιάννη καθώς και με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπ. Κοκκινάκη, ενημερώθηκε για τις μικροζημιές που σημειώθηκαν, για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και για την επιφυλακή στην οποία θα παραμείνουν έως να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος.

Όπως έγινε γνωστό, έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν στη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας προς τις Αρχές όπου και εφόσον ζητηθεί. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή εκδήλωσης του σεισμού.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Μονάδες Υγείας της Α’ Υγειονομικής περιφέρειας, μετά τον ισχυρό σεισμό στην Αθήνα, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο ισχυρός σεισμός που έχει προκαλέσει μικροζημιές σε κατοικίες και δημόσια κτίρια, σημειώθηκε το μεσημέρι με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας. Σύμφωνα με την εντολή που έχει δοθεί, το «Θριάσειο» νοσοκομείο εφημερεύει και έχει τεθεί σε επιφυλακή το «Αττικόν». Παράλληλα, οι νοσηλευόμενοι στο Δαφνί έχουν μεταφερθεί προληπτικά στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.