Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε όλους η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα ελληνοτουρκικά και τον τρόπο που αναμένεται να διαχειριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις τεταμένες σχέσεις με τη γειτονική χώρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πρώτης Φορά Αριστερά, που παραχώρησε στη γειτονική χώρα το όνομα «Μακεδονία», θεώρησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μίλησε εκτενώς για το θέμα της Τουρκίας. Μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι δεν διευκρίνισε πως θέλει να φτιάξει τις διμερείς σχέσεις με τους γείτονες ενώ είπε πως ο ίδιος είχε μεταβεί στην Τουρκία για να συζητήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, δεν κατέθεσε καμία πρόταση για το πως θα πρέπει να γίνει η διαχείριση της κατάστασης ενώ σκόπιμα παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι η δική του κυβέρνηση προσπάθησε και απέτυχε παταγωδώς να συναιτίσει τους γείτονες. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας έδειξε να μην σέβεται την κοινή εθνική γραμμή αναφορικά με τόσο σημαντικά θέματα εθνικής ασφάλειας ενώ αναφέρθηκε ακόμη και στην επέτειο του Αττίλα και την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο.