Ο Ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας του ΚΥΣΕΑ. Η ανακοίνωση για την πλήρωση της νέας αυτής, κρίσιμης θέσης θα γίνει εντός των ημερών. Ο μέχρι πρόσφατα διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας αποστρατεύτηκε τον περασμένο Ιανουάριο, γράφοντας χαρακτηριστικά στο αποχαιρετιστήριό του μήνυμα:

«Μετά από 39 χρόνια περίπου, πέσαν οι τίτλοι τέλους της σταδιοδρομίας μου στο ΠΝ. Ηταν ένα ταξίδι δύσκολο αλλά και όμορφο-με πολλές φουρτούνες αλλά και υπέροχες μπουνάτσες. Από τα 18 μου χρόνια μέχρι σήμερα, το Πολεμικό Ναυτικό ήταν η ζωή μου και η οικογένειά μου. Ο ξαφνικός αποχωρισμός είναι δύσκολος και σε κάποιο βαθμό οδυνηρός, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για τα δύσκολα. Κανείς δεν μας υποσχέθηκε ποτέ, πως πάντα θα είναι όλα εύκολα και ευχάριστα…

Σε ό,τι έκανα, σε όλες μου τις αποφάσεις είχα συνεχώς στο μυαλό μου, το καλό της πατρίδας και του Ναυτικού. Όσο και αν ανέβαινα στην ιεραρχία, ποτέ δεν ξεχνούσα πως ήμουν κάποτε Δόκιμος και κατώτερος Αξιωματικός γι’αυτό και σε κάθε μου διαταγή, έβαζα νοερά τον εαυτό μου στην θέση του υφιστάμενου.

Τελικά μια ζωή προσφοράς στην Πατρίδα είναι μια ζωή περήφανη και πλήρης-και αυτή η αίσθηση περηφάνειας και πληρότητας είναι που με διακατέχει αυτή την στιγμή, ούτε πίκρα, ούτε θυμός, μόνο αγάπη για το ΠΝ και τον κόσμο του!»