Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρηστική δράση η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Εύβοια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, τονίζοντας πως «δεν μου κάνει εντύπωση, εφόσον ξέσπασε στις 02:50 το ξημέρωμα, να πρόκειται για εμπρησμό».

Σε δηλώσεις του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1», ο κ. Χατζηγιαννάκης τόνισε ότι «δυστυχώς, είμαστε ένας από τους πολύπαθους νομούς. Μέσα στο ίδιο καλοκαίρι, κινδυνεύουν για άλλη μία φορά οικισμοί. Πάλι ξεσπάνε πρώτες πρωινές ώρες οι φωτιές».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι οι πυρκαγιές σταδιακά εξασθενούν και τόνισε πως το ευτύχημα είναι ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι. «Το μέτωπο της φωτιάς όμως είναι πολύ εκτεταμένο και έχει φτάσει σχεδόν στα Ψαχνά», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Σε ό,τι αφορά την οικολογική καταστροφή που αφήνει πίσω της η πυρκαγιά, ο κ. Χατζηγιαννάκης σημείωσε πως πρόκειται για περιοχή Natura με απίστευτο φυσικό κάλλος. «Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να εκτιμήσουμε τη φυσική καταστροφή. Πρόκειται για εθνικές καταστροφές, όχι για καταστροφές στην περιοχή μόνο. Είναι κατά της ζωής μας και την ίδιας μας της χώρας», συμπλήρωσε.

«Κάθε φορά λέμε να είναι η τελευταία φορά. Κάθε φορά από λάθη ή από δόλο βλέπουμε αυτές τις καταστροφές», κατέληξε.