Για σκληρή μάχη των ανδρών της πυροσβεστικής και των ιθυνόντων της Πολιτικής Προστασίας με τις φλόγες έκανε λόγο, σε δηλώσεις του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1» ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως «είμαστε αρκετές ώρες εδώ. Είναι από το πρωί ο αρχηγός της Πολιτικής Προστασίας, με τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της πυροσβεστικής, 250 άνδρες και 5 ελικόπτερα». Μάλιστα, ο υπουργός πρόσθεσε πως «υπάρχει πολύ καλή συνεργασία όλων των ανδρών που επιχειρούν στο σημείο με την περιφέρεια και τον δήμο και βοηθούν όλοι ώστε να περιχαρακωθεί η πυρκαγιά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί και συμπλήρωσε ότι «μας ενδιαφέρει να μην έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια και να ελεγχθεί η πυρκαγιά το βράδυ». «Η μάχη θα είναι πολύ σκληρή εδώ πέρα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως «το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης που καίγεται είναι δύσβατο» ενώ ξεκαθάρισε ότι, μόλις νυχτώσει, θα σταματήσουν τα εναέρια μέσα και θα συνεχίσουν μόνο τα επίγεια.

«Όλα γίνονται βάση του σχεδιασμού της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Υπάρχει εξαιρετικός συντονισμός», κατέληξε.