Πολύ σπέκουλα έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνεται στη χώρα μας, με αφορμή την εγκύκλιο, την οποία ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την περίθαλψη των αλλοδαπών ασφαλισμένων από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας…

Κι όμως, ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε… «απαντήσει» από τις 9 Φεβρουαρίου του 2015 και στον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό και σε όλους εκείνους οι οποίοι ανακάλυψαν τώρα τον… τροχό!

Συγκεκριμένα, την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε οι τουρίστες να καταβάλλουν αμέσως τα νοσήλια ή τα εξέταστρα στη χώρα μας, και όχι να αναμένεται η εξόφληση από το ασφαλιστικό τους ταμείο, εξέταζε η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο τότε υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Στην Αγγλία οι τουρίστες πληρώνουν 20 λίρες για νοσήλια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη βάση αυτή, ο υπουργός Υγείας είχε τονίσει ακόμη ότι θα αναζητηθούν τα χρήματα που έχουν καταλογιστεί σε τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τα Ελληνικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία ένας στους τρεις Ευρωπαίους τουρίστες, οι οποίοι χρειάζονται φροντίδα ή νοσηλεία στη χώρα μας δεν πληρώνει (μέσω του ταμείου του) το νοσήλιο ή το εξέταστρο, λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ενημερωθεί για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να ζητήσει το νοσήλιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που είχε κάνει το υπουργείο Υγείας, η αδυναμία αυτή κοστίζει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα μπορούσε να καλύψει πολλές από τις ελλείψεις σε υλικό που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.