Για υποκριτικό καυγά μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον Αμαζόνιο και την Κλιματική Αλλαγή, έκανε λόγο το ΚΚΕ.

«Και οι δυο έχουν βαρύτατες ευθύνες για μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές που κόστισαν ανθρώπινες ζωές όπως η πυρκαγιά στο Μάτι, την Πελοπόννησο, ή την Εύβοια, όπου φέτος 25.000 στρέμματα δασικής γης προστέθηκαν στα 12.000 που κάηκαν πέρσι» τόνισε, μεταξύ άλλων, το κόμμα του Περισσού.

Και συμπλήρωσε: «Το ίδιο ισχύει και για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, την Κρήτη, κ.α. Δικό τους έργο είναι και η σχεδιασμένη εγκατάλειψη του Πάρκου Τρίτση με προφανή στόχευση να αναλάβουν δράση οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Το ΚΚΕ επιφύλασσε ειδική αναφορά στην κυβέρνηση Μακρόν, την οποία κατηγόρησε για «δήθεν ευαισθησία», η οποία «δεν αφορά προστασία των οικοσυστημάτων στον Αμαζόνιο και την αντιπεριβαλλοντική πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης Μπολσονάρο στη Βραζιλία».

Αντίθετα, αφορά την «ενεργοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας ΕΕ – Mercosur για την οποία τα Γαλλικά μονοπώλια διεκδικούν μεγαλύτερα μερίδια από τους ανταγωνιστές τους».

«Το ίδιο κάλπικη είναι και η “ευαισθησία” των κυβερνήσεων των G7, όπου οι μεταξύ τους αντιθέσεις εκτός των άλλων αφορούν και την εκμετάλλευση του Αμαζονίου, η οποία αποτελεί μήλον της έριδος για τους μεγάλους ομίλους» κατέληξε.