Την επέτειο της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, στις 4 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου.

Διάδοχος του Κώστα Δέρβου στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ αναμένεται να είναι ο νυν αντιπρόεδρος της νεολαίας Παύλος Μαρινάκης, δικηγόρος εκ Πατρών.

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, Δευτέρα, σύνεδροι θα εκλέγονται όσοι συγκεντρώσουν τριάντα μοναδικές υπογραφές μελών της διοργάνωσης. Η διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων θα εί ναι ηλεκτρονική.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα του τριημέρου, στο οποίο αναμένεται να περιλαμβάνονται υπουργοί και βουλευτές, ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση ολοκληρώνει τη θητεία του Κώστα Δέρβου στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιηθεί σε κομβική θέση. Εκτός από τον επόμενο πρόεδρο (που αναμένεται να εκλεγεί ο δικηγόρος και νυν αντιπρόεδρος Παύλος Μαρινάκης), το Συνέδριο της γαλάζιας νεολαίας θα κληθεί επίσης να εκλέξει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης, καθώς επίσης και τους εκπροσώπους της στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

H απόφαση για τη διεξαγωγή του 12ου Συνεδρίου, εδώ