Έμφαση στις βελτιωμένες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας αλλά και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που είχε, την Παρασκευή, με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, στο ΥΜΑΘ.

Μετά το πέρας της, τόνισε πως εισέπραξε μήνυμα αισιοδοξίας από τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε υλοποιώντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ένα συνεκτικό σχέδιο το οποίο θέτει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε πρώτη προτεραιότητα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν 22% λιγότερο ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, επισήμανε την πρόθεση του να δρομολογηθεί μια «συνοπτική στρατηγική στη Βόρεια Ελλάδα στην οποία η Θεσσαλονίκη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο».

«Δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένος ούτε ένας μήνας, ούτε μια μέρα από τον πολύτιμο χρόνο τον οποίο έχουμε να βρούμε λύση στα προβλήματα των επιχειρήσεων», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην καινοτομία η οποία όπως είπε «είναι αδιαπραγμάτευτη και δεδομένη».

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να προσθέσει στα φυσικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα και την διάσταση της έρευνας και της καινοτομίας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανέφερε, ακόμη, ότι υπάρχει αναγνώριση από τον επιχειρηματικό κόσμο ότι κάτι έχει αλλάξει ήδη στο κλίμα της αγοράς: «Ο δείκτης της εμπιστοσύνης στην οικονομία έδειξε ακόμη μια πολύ σημαντική αύξηση. Είμαστε πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», δήλωσε συγκεκριμένα.

Στη σύσκεψη το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ – ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου και βουλευτές της ΝΔ.