Για την οικονομική πορεία της χώρας και για τη μείωση των πλεονασμάτων μίλησε το βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος στην εκπομπή του Δήμου Βερύκιου και του Τάκη Χατζή.

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφερόμενος την πολιτική τακτική της ΝΔ, υπογράμμισε: «Εμείς ξεκινάμε με έναν βατό τρόπο, πηγαίνουμε και εξηγούμε ποιά είναι η κατάσταση σήμερα. Εξηγούμε ποιοι είναι οι όροι υπό τους οποίους αναλάβαμε και ποιες είναι οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει στον επόμενο έναν χρόνο για την οικονομία και για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν στην χώρα.

 Δεν επρόκειτο ποτέ να πάμε από το πρώτο ταξίδι και να ζητήσουμε το ο,τιδήποτε διότι εμείς αυτό που θέλουμε να ζητήσουμε είναι αυτό που θα κερδίσουμε από την πολιτική μας που θα έχει αποτελέσματα.. Μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος χρόνος και έχουμε αποτελέσματα, θα την ζητήσουμε».

 

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των επενδύσεων υποστηρίζοντας: «Ο επενδυτής για να έρθει και να φέρει τα χρήματά του πρέπει να δει την αλλαγή του κλίματος. Η αλλαγή αυτή την οποία έχει δει, είναι το πρώτο βασικό βήμα για να μας οδηγήσει στο επόμενο. Το δεύτερο βήμα είναι εμβληματικές επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως είναι το Ελληνικό, να προχωρήσουν. Εμβληματικές όχι μόνο για το μέγεθός τους από άποψη οικονομικών επενδύσεων αλλά και (από άποψη) ψυχολογίας.

 Ένα από τα βασικά σημεία που έφερε το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που εισηγήθηκε ο υπουργός Επικρατείας κύριος Γεραπετρίτης είναι η τοποθέτηση μονίμων γενικών γραμματέων στα υπουργεία. Είναι βασικό σημείο οι μόνιμοι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία για την συνέχεια του κράτους».