«Φωτιές» άναψαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το προσφυγικό, ο οποίος επέρριψε τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη σοβαρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά.'

Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του πρόεδρου του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, πρώην υποψήφιου δημάρχου με τον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικού εκπροσώπου, ξέσπασε κόντρα μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτυπώθηκε και σε δημόσιες δηλώσεις, με τον Θοδωρή Δρίτσα που ανήκει στην ομάδα των 53+ να παίρνει το μέρος του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, την ώρα που από την ίδια συχνότητα (ΣΚΑΙ) ο Γιάννης Μουζάλας αντιμετώπισε επιθετικά τις δηλώσεις του. 

Δρίτσας: Πολύ καλά τα λέει ο Σακελλαρίδης

Ο Θόδωρος Δρίτσας έδωσε δίκιο στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σημειώνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε και επιτυχίες στην διαχείριση του μεταναστευτικού:

Ποτέ δεν θα μπορούσα να αισθανθώ υπερήφανος για τη Μόρια, παραδέχθηκε ο κ. Δρίτσας, σημειώνοντας μάλιστα πως:

"Πολύ καλά τα λέει ο Σακελλαρίδης ιδιαίτερα από την πλευρά της Διεθνούς Αμνηστίας".

Επιχείρησε ωστόσο να ισορροπήσει την θέση του μιλώντας για ελλείμματα μεν αλλά και για μεγάλα επιτεύγματα. "Με τις αυξημένες ροές στα νησιά, με τον περιορισμένο χώρο, με τις δυσκολίες μεταφοράς τους στην ενδοχώρα και πολλά άλλα, πράγματι είχαμε ελλείμματα. Είχαμε όμως και μεγάλα επιτεύγματα".

Μουζάλας: Θα είχα μεγαλύτερη σεμνότητα

Στο αντίποδα, ο Γιάννης Μουζάλας αντιμετώπισε επιθετικά τις ρουκέτες Σακελλαρίδη λέγοντας ότι «Θα είχα μεγαλύτερη σεμνότητα στη θέση του στις καταγγελίες για τον ΣΥΡΙΖΑ", επισημαίνοντας πάντως ότι ο κ. Σακελλαρίδης έχει δίκιο να αναφέρεται στις κακές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.

"Εγώ και ο κ. Βίτσας προσπαθούσαμε να κρατάμε τη Μόρια στις 5.500 και το πετυχαίναμε".

Ο Γ. Μουζάλας πάντως εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν πέσει η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα προειδοποιώντας ότι πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά την απειλή του Ερντογάν ότι μπορεί να ανοίξει την "κάνουλα" των προσφυγικών ροών.