Δύο εμβληματικά μέτρα, με βάθος προοπτικής για το χώρο της Υγείας στη χώρα μας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός!

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ότι το clawback (σ.σ.: η επιστροφή χρημάτων από τη φαρμακοβιομηχανία προς το Δημόσιο για τις υπερβάσεις της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης) θα μειωθεί για όλες εκείνες τις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες θα επενδύσουν μέσα στο 2019 στη χώρα μας τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τις «εκπλήξεις, τις οποίες επιφυλάσσει στην ομιλία του ο κ. πρωθυπουργός», όπως είχε προαναγγείλει από χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηριστικά, από τα εγκαίνια της νέας μονάδας για ενέσιμα βραδείας αποδέσμευσης, γνωστής και μεγάλης ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Η δεύτερη εμβληματική για την Υγεία εξαγγελία από τον πρωθυπουργό αναμένεται να βελτιώσει δραστικά την ποιότητα του επιπέδου της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους όλης της χώρας, ενώ πρόκειται για μέτρο, το οποίο λαμβάνεται για πρώτη φορά στην Ιστορία της Υγείας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, την πρόσληψη… 2.000 γενικών γιατρών για το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, εκ των οποίων οι 800 θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία στις μονάδες Υγείας όλης της χώρας, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Πρόκειται για έναν αξιοθαύμαστο αριθμό γενικών γιατρών, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να απογειώσουν τη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας, ένας αριθμός γενικών γιατρών, τον οποίο δεν είχαν ονειρευθεί ούτε οι πιο φανατικοί εκπρόσωποι του κλάδου ούτε οι πιο αιθεροβάμονες ειδικοί στην Πολιτική της Υγείας.

Βεβαίως, η άμεση εμπλοκή 800 γενικών γιατρών στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας απαιτεί, παράλληλα, την προώθηση ριζικών μεταρρυθμίσεων στο σύστημα της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τέτοιες οι οποίες να καταστήσουν αμέσως λειτουργική την άμεση είσοδο τόσων πολλών γενικών γιατρών στο σύστημα.