Επιστολή στις Κ.Ο. όλων των κομμάτων έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ώστε να οριστούν οι βουλευτές που θα μετέχουν των εργασιών της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Οι εργασίες τις θα ξεκινήσουν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ενώ η επιτροπή θα συντάξει την πρότασή της για το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση διατάξεων του καταστατικού χάρτη εντός του επόμενου μήνα ώστε το τελικό κείμενο να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Νωρίτερα, ο κ. Τασούλας δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κ. Παπαχλιμίντζο για τα κατεπείγοντα νομοσχέδια του Αυγούστου πως είχαν να κάνουν με προθεσμίες που ολοκληρώνονταν ή με πρόστιμα που θα έπρεπε να πληρώσει η χώρα μας.

Όσον αφορά τις εξεταστικές, ο κ. Τασούλας είπε πως αυτές πρέπει να γίνουν, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι με ποια διάθεσή ή κίνητρο θα γίνουν.

«Εκεί που υπάρχουν σοβαρά θέματα τα οποία έμειναν αναπάντητα και εκεί που υπάρχουν σοβαρές ευθύνες προφανώς πρέπει να γίνουν εξεταστικές οι οποίες δεν είναι προανακριτικες, είναι μια περισσότερο κοινοβουλευτική και όχι δικαστική διαδικασία και η οποία εφόσον καταλήξει σε κάποιες ενδείξεις ότι αξίζει να προχωρήσουμε περαιτέρω σε δικαστικές ενέργειες μπορεί να προχωρήσει με προανακριτική επιτροπή» τόνισε χαρακτηριστικά.