Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κοινοβουλευτική διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς, για σκευωρία και τη διαχείριση του συνόλου των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται σε προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς πληροφορίες θέλουν να τον καρφώνει στην κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας Αγγελής, ως ο Ρασπούτιν η αλλιώς ο Θεός που ήταν πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς», ενώ κατήγγειλε «παρεμβάσεις» και «σκευωρία» στην υπόθεση Novartis.

Να σημειωθεί ότι τον πρώην αναπληρωτή υπουργό κατανόμασαν στις καταθέσεις τους τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis. 

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν την Τετάρτη, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Σε σχετική ερώτηση για το θέμα της Novartis, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι το ζήτημα αφορά τη Βουλή. «Θα έχουμε αύριο θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ανακοίνωση του γραμματέα της ΚΟ Στ. Καλαφάτη», γνωστοποίησε.

Η «προφητική» δηλώση Λοβέρδου

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης για τη μήνυση που κατέθεσε κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς και των επικούρων εισαγγελέων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ εδειξε ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης και κατηγορώντας τον ότι είχε πολιτικό δόλο για να προχωρήσει σε κατάχρηση εξουσίας, η οποία αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Μάλιστα, είπε ότι θα εισηγηθεί στην ΚΟ ότι δεν υπάρχει λόγος για εξεταστική, αλλά προανακριτική επιτροπή για τον Δ.Παπαγγελόπουλο», ξεκαθαρίζοντας τις κατηγορίες κατά του πρώην Υπουργού με εκείνες κατά του πρώην Πρωθυπουργό.

Χρηστίδης για Novartis: Θα δούμε τα στοιχεία και θα πράξουμε αναλόγως

«Είναι προφανές πως στην υπόθεση Novartis χρειάζεται έρευνα σε βάθος» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, τονίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ αναμένει να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Βουλή για να δει όλα τα στοιχεία και να «πράξει αναλόγως».

«Η πάγια θέση μας για την πολιτική ζωή του τόπου είναι πως η διαφάνεια και η δικαιοσύνη πρέπει να ισχύει για τους πάντες, πάντα και παντού» πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης.