Eφ' όλης της ύλης ήταν η παρέμβαση της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1. 

Η πρώην υπουργός αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο των πρώτων μηνών, τα εθνικά θέματα, τις επαφές του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, αλλά και την πολύκροτη υπόθεση Novartis.

«H κυβέρνηση έχει ήδη δώσει ένα δείγμα γραφής. Είναι ταχύτατη και αποτελεσματική» ήταν το σχετικό της σχόλιο, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, «αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Εμφανίστηκε προβληματισμένη για τη στάση της Τουρκίας και τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα. \Είπε πως η Τουρκία είναι σε φάση δυσκολίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ επέρριψε ευθύνες και στην Ευρώπη, λέγοντας ότι δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην Άγκυρα.

Σημείωσε πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, η Τουρκία να πάρει τα χρήματα που έχει υποσχεθεί η Ευρώπη και να εφαρμοστούν οι συμφωνίες στο προσφυγικό.

Αναφορικά με τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη είπε πως για νέος πρωθυπουργός οι επαφές του είναι πάνω από κάθε προσδοκία.

Για την υπόθεση Novartis έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία που στήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ανέφερε πως από τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου φαίνεται ότι υπήρχε η πολιτική βούληση να κρεμαστούν στα μανταλάκια 10 πολιτικά πρόσωπα.

Σημείωσε πως πρέπει να γίνει έρευνασε βάθος που θα δείξει ποιος τελικώς είναι αυτός που κίνησε τα νήματα.

Τόνισε πως εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος πει πως ευθύνες έχει ο Τσίπρας τότε θα μπει στο κάδρο και ο τέως πρωθυπουργός.