Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

 Στο σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού κυριαρχεί η συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ που είναι προγραμματισμένη για τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος και προβλέπεται να διαρκέσει περί τα 20 λεπτά, καθώς το πρόγραμμα των δύο ηγετών είναι ιδιαιτέρως πιεστικό, όπως επεσήμαιναν ελληνικές διπλωματικές πηγές. Η συνάντηση θα γίνει σε ξενοδοχείο στο οποίο αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δεξίωση που παραθέτει στους ξένους ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Στην αρχή της συνάντησης θα είναι παρούσες και θα φωτογραφηθούν οι σύζυγοι των δύο ηγετών Μελάνια Τραμπ και Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

 Το πρόγραμμα της Τρίτης θα αρχίσει για τον πρωθυπουργό στις 11 το πρωί τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος, με συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ενώ στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων με ηγέτες μεγάλων χωρών αμέσως μετά θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρρισον.

 Χθεσινοβραδυνές πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη ανέφεραν ότι είναι πιθανό να γίνει σήμερα και το πολυαναμενόμενο ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αρχικώς επρόκειτο να συναντηθούν την Τετάρτη. Οι νεότερες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η συνάντηση θα γίνει κανονικά την Τετάρτη.

 Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών ήταν σε επαφή και με δεδομένη την εκατέρωθεν βούληση για συνάντηση ο χρόνος του τετ α τετ παραμένει ανοιχτός. Από ελληνικής πλευράς διαμηνύθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης που έχει πολλές ανελαστικές υποχρεώσεις μπορεί να συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν στις 22.45 (ώρα Ελλάδος), αλλιώς το ραντεβού θα γίνει αύριο, όπως αρχικώς προβλεπόταν.