ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε νωρίς σήμερα το πρωί στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία και των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για τις επαφές που είχαν στο πλαίσιο της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα για το Κυπριακό που εδώ και 45 χρόνια αποτελεί εθνικό ζήτημα.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία, με την Ελλάδα να είναι πάντα δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζοντας τη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας τόσο στον Πρόεδρο της Τουρκίας την Τετάρτη όσο και στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την Πέμπτη.

Συμφώνησαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία για τον καλύτερο συντονισμό των διεθνών επαφών τους και ενόψει των αναμενόμενων πρωτοβουλιών του ΓΓ ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.