Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης συμμετείχε σε μια σημαντική ημερίδα που έγινε στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο με θέμα τον αντισημιτισμό και τις σύγχρονες μορφές του, με βασικό προσκεκλημένο τον ισραηλινό υπουργό προστασίας του πολίτη Gilad Erdan. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Ευρωπαικού Λαικού κόμματος και πολλών εβραικών οργανώσεων όπως το EJA και το EIPA. Οικοδεσπότες της ημερίδας ήταν η ευρωβουλευτής Αννα- Μισέλ Ασημακοπούλου, η Ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Anna Fotyga και ο Ευρωβουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου.

Ο ισραηλινός υπουργός, η ειδική απεσταλμένη της ΕΕ για την παρακολούθηση και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού Katharina Von Schnurbein, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την παρακολούθηση και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού κος Elan Carr και ο διευθυντής του EJA Rabbi Margolin, περιέγραψαν την ανησυχία τους για την άνοδο του αντισημιτισμού και προειδοποίησαν για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων επιθέσεων εναντίον Εβραίων σε όλη την Ευρώπη. Κάλεσαν επιπλέον τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διερευνήσουν το γεγονός χρηματοδότησης διαφόρων ΜΚΟ που υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο υπουργός στρατηγικών υποθέσεων του Ισραήλ Γκιλάντ Ερντάν δημοσίευσε ενέργειες ακτιβιστών του BDS χρησιμοποιώντας αντισημιτικό περιεχόμενο στις καμπάνιες τους.

Ο κος Καραγκούνης από την πλευρά του τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να ανέχεται εκδηλώσεις αντισημιτισμού και παραβίασης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει με αποφασιστικότητα να βάλει τέλος σε τέτοια φαινόμενα. Το Ισραήλ είναι μια σύμμαχη χώρα της Ελλάδος και το έσχατο σύνορο του δυτικού κόσμου σε μια πολύ ταραγμένη και ασταθή περιοχή. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και τις ίδιες ιδέες και γι αυτό το λόγο οφείλουμε να πορευόμαστε μαζί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

k2