Η τελευταία τριετία ήταν ένα διάστημα κομβικό για την ΟΝΝΕΔ – αρχικά για την ίδια την υπόστασή της και μετέπειτα για τη θέση της στο δημόσιο διάλογο. Από την αμφισβήτηση που κυριαρχούσε την περίοδο πριν από το Συνέδριο Επανίδρυσης μέχρι την αναγνώριση και τη μαζικότητα του 12ου Συνεδρίου μας μεσολάβησαν τόσα πολλά που δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα άρθρο, όμως όλα περιλάμβαναν σκληρή δουλειά και όραμα.

Η ανοδική τροχιά στην οποία βρίσκεται η ΟΝΝΕΔ αυτή τη στιγμή πιστώνεται στην ομαδική δουλειά και στη διάθεση πολλών συντελεστών να συνεισφέρουν, θυσιάζοντας πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο. Εν προκειμένω ωστόσο, είναι αναγκαίο να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Παύλο Μαρινάκη, τον άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ΟΝΝΕΔ και ο οποίος προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της οργάνωσης. Αναφέρομαι στον Αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, με τον οποίον ξεκινήσαμε ως απλοί συνεργάτες στην πορεία της ανασυγκρότησης και πλέον είμαστε πολύ καλοί φίλοι.

Αν ανατρέξει κανείς στο βιογραφικό και την πορεία του Παύλου στην οργάνωση, θα συνειδητοποιήσει ότι είναι ο πλέον κατάλληλος να αναλάβει την ηγεσία. Από την εμπειρία μου ως Υπεύθυνος Πολιτικού και Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ και τη στενή μου συνεργασία με τον απερχόμενο Πρόεδρο Κώστα Δέρβο, γνωρίζω καλά ότι η συγκεκριμένη θέση απαιτεί όχι μόνο συνεχή σχεδιασμό και υλοποίηση στόχων, αλλά και πολύ καλή γνώση της καθημερινότητας και του παλμού της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Παύλος όχι μόνο δεν εγκατέλειψε στιγμή το χώρο της μάχιμης δικηγορίας, αλλά κατάφερε παράλληλα να τον συνδυάσει αποτελεσματικά με τις υποχρεώσεις της ΟΝΝΕΔ. Είχε την ψυχραιμία να δίνει καίριες λύσεις σε προβλήματα που μας απασχολούσαν και να μας βγάζει από αδιέξοδα, αποδεικνύοντας ότι η Οργάνωση πηγαίνει μπροστά όχι από επαγγελματικά στελέχη, αλλά από στελέχη που είναι επαγγελματίες όπως όλοι μας.

Παρά το γεγονός ότι αυτό που ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή κανείς στον Παύλο είναι η ποιότητα του λόγου του, σε συνδυασμό με τον ήπιο χαρακτήρα του, αυτό που τελικά τον χαρακτηρίζει είναι ότι δε μένει στα λόγια, αλλά περνάει άμεσα στην υλοποίησή τους.

Από την επόμενη ημέρα του Συνεδρίου Επανίδρυσης μοιράστηκε μαζί μας το όραμα για μια ΟΝΝΕΔ που θα ανοιχτεί στην κοινωνία, θα ακούσει τους προβληματισμούς της, θα είναι στο πλευρό της και θα καταλήξει να την εκφράσει ανοιχτά, άμεσα και δυναμικά. Ξεκίνησε μαζί με όλους εμάς να δουλεύει για την επανίδρυση της οργάνωσης και πλέον είναι ο κατάλληλος όχι μόνο να ολοκληρώσει την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, αλλά να το πάει και πολλά βήματα πιο πέρα. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαστε όλοι μαζί, όπως ήμασταν από την πρώτη μέρα.

*Κώστας Μαμουλής - Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ
Μηχανολόγος Μηχανικός, Ελεύθερος Επαγγελματίας