Ούτε 90 ημέρες δεν πέρασαν από τις 7 Ιουλίου, όταν οι Έλληνες έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή λαϊκή εντολή να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα.

Τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ. και τις διάφορες «τσόντες» κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο πέρασαν ανεπιστρεπτί (και είναι επιθυμία του κάθε λογικά σκεπτόμενου Έλληνα να μην επιστρέψουν). Άλλωστε, η χώρα μέρα με τη μέρα επιστρέφει στην κανονικότητα και ο «κάθε κατεργάρης βρίσκεται στον πάγκο του»: ο Πάνος Καμμένος στα αζήτητα, ο Αλέξης Τσίπρας στην αντιπολίτευση, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ή «Ρασπούτιν» παραπέμπεται σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και ο προ τριών μηνών υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ψήφισε και εφάρμοσε ευλαβικά το 3ο Μνημόνιο, βγαίνει στους δρόμους και διαδηλώνει και διαμαρτύρεται για τις πολιτικές που ίδιος επέβαλε (!).

Οι σοβαροί με τους σοβαρούς και οι ασόβαροι με τους γελοίους. Η Νέα Δημοκρατία μπήκε με το δεξί στο γήπεδο και από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας βάζει γκολ! Η οργάνωση του «επιτελικού κράτους», η μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2019, η απελευθέρωση σημαντικών επενδύσεων που είχαν μπλοκαριστεί και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η απελευθέρωση ακινήτων που τελούν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια, έπειτα από παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ., είναι μόνο η ικανοποίηση κάποιων από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και ακολουθούν ακόμα πολλά.

Οι εντολές του πρωθυπουργού είναι σαφείς: λίγα λόγια και πολλή δουλειά για τη γρήγορη επαναφορά της χώρας σε αναπτυξιακή πορεία.

Οι Έλληνες επέλεξαν να ψηφίσουν «ρεαλισμό» και ασφάλεια στις γειτονιές τους. Δεν μπορούν οι λίγοι να αποφασίζουν για τους πολλούς, δεν επιτρέπεται και δεν θα αφήσουμε μειοψηφίες, αναρχικούς, μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων, παράνομους μετανάστες και τον «Ρουβίκωνα» να δρουν ανεξέλεγκτα.


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκε για να υπηρετήσει όλους τους Έλληνες και αυτό θα κάνουμε. Όσοι προσπαθήσουν να επιβάλουν τις επιλογές τους με τη βία θα μας βρουν μπροστά τους.


Εκείνοι που εκφοβίζουν, απειλούν και τρομοκρατούν, είτε είναι εντός είτε εκτός Βουλής, θα μείνουν μόνοι τους και οι «φίλοι» τους θα μετακομίσουν αργά ή γρήγορα από τα Εξάρχεια, με τα οποία θεωρούν ότι έχουν ιδιοκτησιακή σχέση. Στην Πλατεία Εξαρχείων ιδανικά και συμβολικά θα μπορούσε σε τέσσερα χρόνια να πραγματοποιηθεί η επόμενη κεντρική προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έχουμε κηρύξει πόλεμο με τους παρανόμους και θα τον κερδίσουμε. Οι εντολές του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρες και γι’ αυτό εργάζονται κάθε μέρα η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία και όλοι εκείνοι που πέντε χρόνια τους «έβαζαν πάγο» σε κάθε επιχείρησή τους.

Γιατί η Αστυνομία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν επενέβη σε κανένα πανεπιστήμιο, όταν συνέβαιναν αξιόποινες πράξεις; Γιατί στα πέντε χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν, αντί να μειώνονται, τα υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 70% σε όλες τις φυλακές; Γιατί εμείς είμαστε με τον Νόμο και ο Νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, όχι μόνο για τους πολλούς, όχι μόνο για τους λίγους, αλλά για όλους.