«Αντάρτικο» από 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε στη Βουλή, στην ψηφοφορία για τους υδρογονάνθρακες.

Κατά παρέκκλιση της επίσημης γραμμής του Συριζα που ήταν "παρών”, οι  βουλευτές Νίκος Φίλης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σάκης Παπαδόπουλος και Κώστας  Ζουράρις καταψηφίσουν τις 4 συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες, που είχε υπέγραψε σε πανηγυρικό κλίμα ο κ. Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός λίγο πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι ενώ ο Νίκος Φίλης είχε πριν από λίγες μέρες κάνει γνωστές τις προθέσεις, ωστόσο οι άλλοι τρεις δεν είχαν δείξεις τις προθέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συζήτηση των συμβάσεων στην Ολομέλεια άσκησε κριτική εξ αριστερών στην ηγεσία της Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι η κλιματική αλλαγή που σήμερα επικαλείται ίσχυε και πριν τις εκλογές όταν ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραφε τις σχετικές συμβάσεις ενώ την απόσυρση των συμβάσεων είχε ζητήσει και ο κ. Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος ωστόσο τήρησε την κομματική γραμμή.

Έντονη αντίδραση από Χατζηδάκη

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος είχε κατηγορήσει αξιωματική αντιπολίτευση για “εντυπωσιακή πολιτική κυβίστηση” στο θέμα των συμβάσεων, που κυρώνονται σήμερα (και στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ λέει παρών).

Μιλώντας στη βουλή είπε ότι «Ο κ. Τσίπρας σήμερα διαφωνεί με τον εαυτό του. Έχουμε δει κυβιστήσεις, έχουμε δει αλλαγές θέσεων αλλά τόσο σύντομη και εντυπωσιακή πολιτική κυβίστηση, ομολογώ ότι δεν θυμάμαι. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις δικές του συμβάσεις, τις συμβάσεις που υπέγραψε δέκα μέρες πριν τις εκλογές, σε πανηγυρική συνεδρίαση στο κέντρο της Αθήνας», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια.