Ξεκινώντας τη διαδρομή μου στην ΟΝΝΕΔ πριν πολλά χρόνια (ως νεαρό μέλος της ΜΑΚΙ) δεν περίμενα να ζήσω ένα τέτοιο συναρπαστικό ταξίδι. Τα φοιτητικά χρόνια στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με γέμισαν αμέτρητες εμπειρίες ζωής. Με σημάδεψαν οι (ευτυχώς πολλές) νίκες, οι (ευτυχώς λίγες) απογοητεύσεις μα κυρίως οι φιλίες ζωής που κάναμε βιώνοντας τους κοινούς αγώνες που δώσαμε. Η συνέχεια μου στην ΟΝΝΕΔ με βοήθησε στο να αντιληφθώ με μεγαλύτερη ωριμότητα τις πραγματικές ανάγκες του νέου στην Ελλάδα της κρίσης.

Σε λίγα 24ωρα ξεκινάει ένας νέος κύκλος στην ΟΝΝΕΔ. Βασικός στόχος της οργάνωσης είναι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πλέον των 70.000 μελών μας. Ένας αριθμός συγκλονιστικός που υποδηλώνει μεταξύ άλλων τη σκληρή δουλειά που έγινε από όλους αλλά και την απήχηση που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Η οργάνωση οφείλει και πρέπει να είναι μπροστάρης στον αγώνα για την Ελλάδα που δίνει όραμα και προοπτική στα παιδιά της. Θα πρέπει να συνεχίσει την δυναμική διείσδυση στην κοινωνία, να επαναδραστηροποιήσει τη νεολαία, να συμβάλλει από την πρώτη γραμμή στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την δημιουργία της νέας Ελλάδας. Μιας Ελλάδας, μακριά από τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση, μιας Ελλάδας με ηγεμονικό ρόλο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, με σχέδιο για ψηφιακό μετασχηματισμό, με ισχυρό εκπαιδευτικό σύστημα, με ανταγωνιστική οικονομία..

Στον αγώνα αυτό δεν μπορώ να φανταστώ καταλληλότερο να ηγηθεί και να εμπνεύσει την οργάνωση από τον Παύλο Μαρινάκη.

Με τον Παύλο μας ενώνουν πολλά. Οι κοινοί μας αγώνες στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ο Παύλος από την Κομοτηνή και εγώ από την Πάτρα), η προσπάθεια μας για επαγγελματική εξέλιξη σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ο Παύλος ξεχώρισε όλα αυτά τα χρόνια στους κόλπους της οργάνωσης. Μιλούσε και μιλά πάντα πολιτικά με σοβαρότητα, επιχειρήματα και αξιοπρέπεια. Με μετριοπάθεια, χωρίς εξαλλοσύνες, πάντα όμως με στιβαρότητα και αποφασιστικότητα. Ο Παύλος μπορεί και θα δώσει στην ΟΝΝΕΔ το ρόλο που της αξίζει, μια ΟΝΝΕΔ για όλους, πρωταγωνίστρια στη νέα πολιτική εποχή της πατρίδας μας.

* Ο Νίκος Σιαδήμας είναι Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ - MBA, Μηχανικός Υπολογιστών & Πληροφορικής