Το τριήμερο 4 έως 6 Οκτωβρίου, στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ θα κορυφωθεί το πρώτο μέρος της προσπάθειας όλων όσοι εργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή για μια Οργάνωση που άφησε πίσω της όσα την καθήλωναν και, μετά την τολμηρή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, εξελίχθηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται σε έναν οργανισμό που θέτει την πολιτική στο επίκεντρο.

Κερδίσαμε το στοίχημα της Επανίδρυσης γιατί τολμήσαμε να κάνουμε πράξη το άνοιγμα στην κοινωνία και να έρθουμε κοντά σε νέους και νέες από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, να ακούσουμε τους προβληματισμούς, αλλά και τις ελπίδες τους. Γιατί είμαστε μια οργάνωση αποτελούμενη από νέους ανθρώπους που βιώνουμε τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε, ωστόσο δεν μένουμε εκεί, αλλά προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στη μεγάλη προσπάθεια για την αναγέννηση της χώρας μας.

Πλέον έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε και να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά. Τόσο από το κόμμα μας, όσο κυρίως, από την κοινωνία. Να είναι η ΟΝΝΕΔ αυτή που θα θέσει πρώτη στο δημόσιο διάλογο ζητήματα που απασχολούν τους νέους και όχι μόνο, να είμαστε η αιχμή του δόρατος στη μεγάλη προσπάθεια για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας και να εκπροσωπήσουμε πραγματικά τους νέους προς τη Νέα Δημοκρατία και όχι το αντίστροφο.

Το χρωστάμε στα περισσότερα από 70.000 μέλη μας, νέα και παλιά, που διαμορφώνουν μια ΟΝΝΕΔ μαζικότερη και πιο ενωμένη από ποτέ. Το χρωστάμε στους προηγούμενους από εμάς, στους εαυτούς μας, αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές που έρχονται.

Έχουμε απέναντί μας μια μεγάλη πρόκληση: στις κρίσιμες αλλαγές που έρχονται για τη χώρα μας, να αναλάβουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μας αρμόζει. Σε αυτή την προσπάθεια, δεν θα μπορούσε να βρεθεί καταλληλότερος άνθρωπος να ηγηθεί της ΟΝΝΕΔ από τον Παύλο Μαρινάκη. Έβαλε τη σφραγίδα του στον πολιτικό λόγο που άρθρωσε η επανιδρυμένη ΟΝΝΕΔ και είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να εργάζεται σκληρά στον τομέα της μαχόμενης δικηγορίας. Είμαι βέβαιος πως το ίδιο θα πράξει όταν αναλάβει την Προεδρία ώστε μαζί να χτίσουμε μια οργάνωση που θα κάνει το βήμα παραπάνω.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό το βήμα. Μαζί ξεκινάμε με μια ΟΝΝΕΔ πραγματικά από όλους, για όλους. Μαζί φέρνουμε το αύριο τώρα.
* Ο Βασίλης Γακόπουλος είναι δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ