mitostakis_ONNED
Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του 12ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνονται οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 12ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Έχουν προηγηθεί οι ομιλίες του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Καρασαρίνη, του Αντιπροέδρου και υποψηφίου Προέδρου Παύλου Μαρινάκη, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιώργου Αχλαδιώτη και του απερχόμενου Προέδρου Κώστα Δέρβου.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις ομιλίες του Αντιπροέδρου και υποψηφίου Προέδρου Παύλου Μαρινάκη και του απερχόμενου Προέδρου Κώστα Δέρβου:

Παύλος Μαρινάκης: «Η παρουσία σας σήμερα εδώ τα λέει όλα. Όπως τα είπαν όλα οι Έλληνες πολίτες στις κάλπες των Ευρωεκλογών, των Αυτοδιοικητικών και τελικά των Εθνικών Εκλογών. Όσοι ζήσαμε την τριετία αυτή από μέσα την ΟΝΝΕΔ πήραμε μαθήματα όχι μόνο πολιτικής, αλλά μαθήματα ζωής. Και τελικά θυμηθήκαμε αυτό που μας έμαθαν καλά οι παλιότεροι: να κερδίζουμε. Γιατί αυτό αποδεικνύουν οι 2.111 σύνεδροι, αυτό αποδεικνύουν τα 70.505 μέλη: ότι κερδίσαμε το στοίχημα της Επανίδρυσης, το στοίχημα που μας ζήτησε να κερδίσουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχω όμως παράλληλα την τιμή να είμαι ενώπιόν σας όχι μόνο ως αντιπρόεδρος, αλλά και ως υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας μιλήσω περισσότερο για την τριετία που έρχεται παρά για την τριετία που φεύγει. Σύνθημά μου για την επόμενη τριετία είναι «ΟΝΝΕΔ για όλους». Και επειδή οι πρόσφατες εκλογές απέδειξαν ότι καλά είναι τα συνθήματα, αλλά χρειάζεται και ουσία, επιτρέψτε μου να μιλήσω για ποιους «όλους» θα είναι η ΟΝΝΕΔ της επόμενης μέρας μέσα από πέντε πυλώνες:

«ΟΝΝΕΔ για όλους», χωρίς επετηρίδα
«ΟΝΝΕΔ για όλους», όσους έφυγαν και όσους έμειναν στη χώρα
«ΟΝΝΕΔ για όλους» τους επαγγελματίες
«ΟΝΝΕΔ για όλους», ακόμα και για αυτούς που δεν μας στηρίζουν
«ΟΝΝΕΔ για όλους», για τους παλιούς ΟΝΝΕΔίτες, τους νυν, για αυτούς που έρχονται
Κλείνοντας, θέλω να δεσμευτώ για τρεις μεγάλους στόχους, εφόσον με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας να πορευτούμε μαζί την επόμενη μέρα της ΟΝΝΕΔ:

Στόχος πρώτος: να υλοποιήσουμε τις προτάσεις που διατυπώσαμε ως ΟΝΝΕΔ πριν από τις εκλογές ώστε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.
Στόχος δεύτερος: να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο των στελεχών μας, συνεχίζοντας και εντείνοντας τα προγράμματα επιμόρφωσης.
Στόχος τρίτος: να ξαναδώσουμε στις λέξεις το πραγματικό τους νόημα, το νόημα που διαστρεβλώθηκε πριν, αλλά κυρίως μέσα στην κρίση.
Σας ζητώ να γίνουμε ο προπομπός των μεγάλων αλλαγών που θα φέρει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί η πρωτοπορία είναι το πεπρωμένο της ΟΝΝΕΔ.»

Κώστας Δέρβος: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ήξερα ότι θα βρω μπροστά μου δυσκολίες. Αυτές τις δυσκολίες τις ξεπεράσαμε χάρη στη δική σας παρουσία, τη δική σας βοήθεια. Αποχωρώ με την πίστη ότι έκανα όσα μπορούσα για να παραδώσω μια οργάνωση ακόμα πιο μεγάλη, ακόμα πιο πολιτική, ακόμα πιο δυναμική, χωρίς τις παθογένειες που επέβαλαν την Επανίδρυσή της. Και ταυτόχρονα αποχωρώ με τη βεβαιότητα ότι όσοι συνεχίσετε θα καταφέρετε ακόμα περισσότερα, αρκεί να μείνετε προσηλωμένοι στις αρχές μας και να έχετε τη σκέψη σας ανοιχτή σε νέες ιδέες. Είμαι ευγνώμων για όσα έζησα δίπλα σας και θα παραμείνω δίπλα σας σε ό,τι χρειαστεί. Γιατί, πιστέψτε με, μια φορά ΟΝΝΕΔίτης, για πάντα ΟΝΝΕΔίτης.»

Οι 2.111 σύνεδροι διαπιστεύτηκαν πριν από την έναρξη των εργασιών και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο του συνεδρίου και να συνομιλήσουν με φορείς της κοινωνίας των πολιτών που βρίσκονταν στα περίπτερα έξω από την αίθουσα.