Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, το βράδυ της Παρασκευής. Το αεροσκάφος του Μάικ Πομπέο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Τον υποδέχθηκε ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, με τον οποίο είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία. Παρών ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο Μάικ Πομπέο μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα είναι δρακόντεια.
Το πρόγραμμα του Μάικ Πομπέο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συναντηθεί αύριο στις 10.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην συνέχεια, τον Μάικ Πομπέο, θα υποδεχθεί στις 11.25 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισκέπτεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Έπειτα, ο Πομπέο θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκος Δένδια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, το Σάββατο στις 12:30, θα διεξαχθούν συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών οι οποίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερης σημασίας θα είναι η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ).

Μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.