Εύσημα στον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, απένειμε η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού.

Μετά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, η Μαργκρέτε Βεσταγκερ έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter ότι «είναι πολύ εμπνευσμένη από το όραμα, τη φιλοδοξία, το σχεδιασμό και τις πράξεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, για να αξιοποιήσει τις ψηφιακές τεχνολογίες όσο το δυνατόν περισσότερο».


Τι συζητήθηκε στη συνάντηση


Ο Υπουργός παρουσίασε στην Επίτροπο την ατζέντα και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για την ψηφιακή διακυβέρνηση, αναλύοντας τα βήματα που θα βελτιώσουν τη θέση της Ελλάδας στην κατάταξη του δείκτη DESI (Digital Economy and Society Index). Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στην 26η θέση από τις 28 και, όπως τόνισε ο Υπουργός, στόχος είναι έως το τέλος της τετραετίας η χώρα να έχει συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία για μια πρώτη θεσμική γνωριμία με την Επίτροπο. Προσβλέπουμε σε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνάντηση αναλύθηκαν η φιλοσοφία, η αποστολή, οι προτεραιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς επίσης παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου και περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου “Επενδύω στην Ελλάδα”».