Να περιορίσουν τη δημόσια διατύπωση απόψεων σχετικά με την επιλογή του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης διαμήνυσε στους... βιαστικούς βουλευτές το στενό περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου.

Βλέπετε, δεν είναι μόνο ότι φέρνουν πρόωρα και άνευ λόγου και αιτίας στην επικαιρότητα το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δημιουργούν ζητήματα σε ό,τι έχει να κάνει με τους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς και κυρίως με το timing στο οποίο θα ξετυλιχθούν όταν θα έρθει η ώρα. Χώρια που κάποιοι «παραμονεύουν» για να ανακαλύψουν προσωπικές στρατηγικές.

Ενδεικτική ήταν η πρόταση που έκανε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Η πρώτη του πρόταση, όπως ανέφερε ο ίδιος είναι η διαπρεπής ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, στη συνέχεια πρότεινε τον «αριστερογενή», όπως είπε, λογοτέχνη Τίτο Πατρίκιο και σαν τρίτη επιλογή ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Η παραπάνω ονοματολογία, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, βρίσκεται πολύ μακριά από τους σχεδιασμούς που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ακόμα περισσότερο εκλαμβάνεται ως «τρικλοποδία» στην ίδια την κυβέρνηση, καθώς «ξυπνάει» αντανακλαστικά σε βουλευτές και στελέχη που διατυπώνουν τη διαφωνία τους πάνω σε προτάσεις που δεν υφίστανται καν.