Aίσθηση προκαλεί χθες η τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για την υπόθεση Novartis. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ουσιαστικά ότι, ακόμα και αν υπήρχε σκευωρία στην υπόθεση Novartis, δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη.

Μιλώντας στο Kontra Channel ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να μιλά σοβαρά περί σκευωρίας».

«Τα περί ηθικής αυτουργίας δεν έχουν βάση»

«Να κάνει σκευωρία κανείς με ποια μέσα και εναντίον ποίου; Με το FBI, με προστατευόμενους μάρτυρες ή σε μια ιστορία που διεθνώς θεωρείται ένα τεράστιο σκάνδαλο; Δεν στέκεται» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:


«Όπως επίσης τα περί ηθικής αυτουργίας που θα συζητηθούν στην ειδική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Προφανώς δεν μπορούν να έχουν κάποια βάση όταν δεν υπάρχει φυσική αυτουργία. Όταν δεν υπάρχει φυσική αυτουργία -εν προκειμένω μάλιστα οι εισαγγελείς οι αρμόδιοι τις εφτά υποθέσεις τις έχουν αρχειοθετήσει καλώς ή κακώς, καλώς προφανώς με την έννοια ότι δεν βρήκαν τα επιπλέον στοιχεία- δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο ότι κάποιος πίεσε έτσι ώστε να υπάρξει ενοχή ή έγκληση ποινική πέραν των στοιχείων που βρήκαν οι εισαγγελείς».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου ότι ενδεχομένως με αυτή την αναφορά θα μπορούσε ο κ. Παπαγγελόπουλος να κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να χτίσει μια σκευωρία, αλλά δεν το έκανε σωστά ο κ. Βούτσης απάντησε : «Ακόμα και αν συνέβαινε, κατά τη γνώμη μου δεν συμβαίνει, δεν έχει καμιά ποινική ευθύνη. Δεν υπάρχουν τέτοια άρθρα στον ποινικό κώδικα».