Την εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή που εξετάζει τους χειρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής, καθώς πέρασε η πρόταση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, με 16 ψήφους υπέρ και με τον ΣΥΡΙΖΑ να απέχει, εξαιρούνται από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης.

 Η συνεδρίαση ωστόσο ξεκίνησε με ένταση, και στη σκιά των απειλών του ΣΥΡΙΖΑ για «Κούγκι». Η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα «τάραξε» όπως φαίνεται τον ΣΥΡΙΖΑ και η διαχείριση της υπόθεσης Novartis έχει φτάσει σε αδιέξοδο με την Κουμουνδούρου να βρίσκεται σε πανικό.

Ως αιτία πρόκλησης νέων θερμών επεισοδίων προβάλλεται το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής και ΝΔ για εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την σύνθεση της προανακριτικής καθώς θεωρούν ότι αποτελούν πρωτεργάτες των πολιτικών μεθοδεύσεων που οδήγησαν στην δίωξη των δέκα πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις και... σόου από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ένταση που προκάλεσε  στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

 Ωρυόμενος ο κ. Ραγκούσης, πυροδότησε ακόμη περισσότερο το ηλεκτρισμένο κλίμα της συνεδρίασης φωνάζοντας ενώπιον των μελών της Επιτροπής:«Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζεται να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα», καλώντας την πλειοψηφία να τον αποβάλλει από την αίθουσα.

«Να με αποβάλλετε και να φωνάξετε την αστυνομία ντροπή σας. Ξεφτιλίζεις ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη βουλή», έλεγε χτυπώντας το χέρι του στο έδρανο! Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντοεπιτροπής θα πρέπει να καταδικαστεί.

  «Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό. Αλλά κόμματα χρησιμοποίησαν τέτοια φρασεολογία στο πρόσφατο παρελθόν», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

  Από των πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Ι. Μπουγάς προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εφαρμόσει το άρθρο 160Α του ποινικού κώδικα που προβλέπει φυλάκιση έως τρία έτη και χρηματικό πρόστιμο για τον λόγο της διατάραξης της συνεδρίασης.

Όταν επισημάνθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως η διαδικασία καθυστερεί την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρκόπουλος και Πλεύρης αντέτειναν: «Τώρα σας έπιασε ο πόνος. Τέσσερα χρόνια δεν τον καλέσατε ούτε μια φορά. Με εμάς έρχεται πρώτη φορά». Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Νικολακόπουλος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η συμπεριφορά τους είναι σαν εκείνη της Χρυσής Αυγής.