Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται και οι έλεγχοι ήδη έχουν αρχίσει, όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανακοίνωσε ότι η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου και τα  πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και είναι ανάλογα του βάρους του αδικήματος.

Σχετικά με τις Αρχές επιβολής του νόμου, ο υπουργός είπε ότι οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα. 

O υπουργός τόνισε ότι η τακτική που ακολουθεί δεν είναι τιμωρητική και θεωρεί τους Έλληνες πολίτες «συμπαίκτες» του στον αγώνα μείωσης του καπνίσματος και των αρνητικών επιδράσεών του.

Οι καφετέριες έχουν δομές για να μπορεί κάποιος να κάτσει έξω και όπως τόνισε ο υπουργός, το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην κάθεται ο κόσμος που καπνίζει στο κρύο. «Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

«Κάποιοι ήθελαν στο ΚΕΘΕΑ την Ξένη Δημητρίου»

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ΚΕΘΕΑ, λέγοντας ότι κάποιοι ήθελαν εν κρυπτώ στο ΚΕΘΕΑ να βάλουν πρόεδρο την Ξένη Δημητρίου.

«Την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ζητούσε να πάρει άδεια ο Κουφοντίνας, καθυστέρησε τη δικαστική έρευνα για το Μάτι και πρωταγωνίστησε στη σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis» επισήμανε.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με το ΚΕΘΕΑ και διευκρίνισε ότι δεν κινδυνεύει κανένας εργαζόμενος: «Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για τους χρήστες που βρίσκονται σε απεξάρτηση. Στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα και την αποστολή του ΚΕΘΕΑ, ενισχύουμε τη χρηματοδότησή του, προστατεύουμε το αυτοδιοίκητο των θεραπευτικών προγραμμάτων. Κανένας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει» κατέληξε.